Kurumsal Gelişim Yönetimi Danışmanlığı Hizmetleri
Daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşabilmeniz için kuruluşunuza özel hibrit stratejiler
geliştirerek kurumsallaşmanıza destek oluyoruz…
Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi ve teklif talepleriniz için Bize Ulaşın…
Kurumsal yeniden yapılandırma; bir şirketin stratejik hedeflerine ulaşmak ve performansını artırmak için iş süreçlerini, organizasyon yapısını ve operasyonlarını yeniden düzenleme sürecidir. Bu süreç; iş gücünün-insan kaynağının yeniden düzenlenmesini, varlıkların satılmasını veya yeniden dağıtılmasını, işletme modelinin değiştirilmesini ve yeni teknolojilerin entegrasyonunu içerebilmektedir.
TETRUS Kurumsal Yeniden Yapılandırma Danışmanlık Kapsamı;
Stratejik Planlama: Şirketin stratejik hedeflerini ve iş modelini değerlendirerek, değişen pazar koşullarına ve rekabet ortamına uyum sağlamak için stratejik planlama yapılır.
-Durum Analizi: Şirketin mevcut stratejilerini ve performansı değerlendirilir.
-Yeni Stratejiler Geliştirme: Mevcut stratejileri değiştirmek veya yeni stratejiler geliştirmek için öneriler sunulur. Örneğin; yeni pazar girişimleri, ürün ve hizmet yenilikleri veya müşteri segmentasyon stratejileri.
İş Süreçlerinin İyileştirilmesi: Mevcut iş süreçleri analiz edilir ve verimliliği artırmak için iyileştirme önerileri sunulur.
-Mevcut Süreç Analizi: İş süreçlerinin etkinliği ve verimliliği değerlendirilir. Süreçlerin haritalanır ve darboğazlar belirlenir.
-İyileştirme Önerileri: Süreçleri optimize etmek için iyileştirme önerileri sunulur.
Organizasyonel Yapı Tasarımı-Reorganizasyon: Şirketin organizasyon yapısı yeniden düzenlenir. İş ve süreç analizleri doğrultusunda departmanların yeniden yapılandırılması sağlanarak, operasyonel verimliliğin artırılması hedeflenir.
-Organizasyonel Değerlendirme: Şirketin organizasyon yapısını ve yönetim süreçleri değerlendirilir.
-Yeniden Yapılandırma: Organizasyon yapısını daha verimli hale getirmek için yeniden yapılandırma önerileri sunulur. Örneğin; yeni birimlerin oluşturulması, mevcut bölümlerin birleştirilmesi veya iş gücü optimizasyonu vb
Maliyet Yönetimi: Şirketin mevcut durumu değerlendirilir. Finansal dayanıklılığa katkıda bulunacak maliyet optimizasyon stratejisi geliştirilir.
-Maliyet Analizi: Şirketin maliyet yapısını analiz edilir ve maliyet tasarrufu fırsatları belirlenir. -Optimizasyon Önerileri: Maliyetleri düşürmek için optimizasyon önerileri sunulur. Örneğin ; tedarik zinciri yönetimi, satın alma stratejileri veya operasyonel verimlilik artırma çalışmaları.
Büyüme Stratejisi Geliştirme: Şirketin sürdürülebilir şekilde büyüyebilmesi için büyüme stratejisi geliştirilir. -Yenilikçi Fikirler Geliştirme: Şirketin yenilikçi düşünce yapısını teşvik edecek inovasyon stratejisi geliştirilir.
-Büyüme Stratejileri: Şirketin büyümesini destekleyecek stratejiler geliştirilir. Örneğin; yeni pazar girişimleri, ürün veya hizmet genişletme ve müşteri deneyimini iyileştirme stratejileri.
Ürün ticarileştirme yönetimi; bir ürünün prototip aşamasından pazarda başarılı bir şekilde satılmasına kadar geçen sürecin yönetimini kapsamaktadır.
TETRUS Ürün Ticarileştirme Danışmanlık Kapsamı;
Pazarlama Stratejisi Geliştirme ve Lansman Planlama:
Pazarlama Stratejisinin Geliştirilmesi: Yapılan analizler ve projeksiyonlar doğrultusunda pazarlama stratejisi geliştirilir.
-Hedef Pazarın Belirlenmesi: Ürünün hangi pazarlarda ve hangi müşteri segmentlerinde konumlandırılacağının planlanması yapılır.
-Pazarlama Kampanyaları: Ürün tanıtımı için pazarlama-reklam stratejileri geliştirilir.
-Lansman Planlama: Ürünün piyasaya sürülmesi için gerekli tanıtım etkinlikleri planlanır.
Satış ve Dağıtım Stratejileri::
-Satış Kanallarının Belirlenmesi: Ürün satış kanalları belirlenir.
-Dağıtım Ağı: Ürünün hedef pazarlara etkili bir şekilde ulaştırılması için dağıtım ağlarının kurulması için strateji geliştirilir.
-Satış Eğitimi: Satış ekiplerinin ürün hakkında eğitilmesi ve desteklenmesi sağlanır.
Fiyatlandırma ve Maliyet Yönetimi:
-Fiyatlandırma Stratejileri: Ürünün pazar koşullarına uygun fiyatlandırma stratejileri geliştirilir.
-Maliyet Analizi: Üretim ve dağıtım maliyetleri analiz edilir ve optimizasyonu stratejisi geliştirilir.
-Karlılık Yönetimi: Ürünün kar marjları değerlendirilir ve iyileştirme stratejileri geliştirilir.
Stratejik pazarlama yönetimi, bir şirketin veya ürünün kimliğini oluşturarak ve bu kimliği müşterilere etkili bir şekilde ileterek, pazarda rekabet avantajı elde etmesini sağlayan süreçlerin yönetimini kapsamaktadır.
TETRUS Stratejik Pazarlama Yönetimi Danışmanlık Kapsamı;
Marka Yönetimi:
-Marka Kimliği Oluşturma: Şirketin vizyonu, misyonu, değerleri ve markanın kimliği tanımlanır.
-Marka Konumlandırma: Hedef kitlenin zihninde markanın konumlandırma stratejisi belirlenir.
-Marka İletişimi: Marka mesajlarını tutarlı ve etkili bir şekilde iletmek için stratejiler geliştirilir.
Pazarlama Yönetimi:
-Pazar Araştırması: Pazar trendleri, müşteri ihtiyaçları ve rekabeti analiz edilir.
-Pazarlama Stratejisi Geliştirme: Ürün, fiyat, dağıtım ve tutundurma (4P) stratejileri oluşturulur.
-Pazarlama Kampanyaları: Ürünün veya markanın tanıtımını yapmak için kampanyalar planlanır ve uygulanır.
-Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM): CRM süreçlerinin tasarımları yapılır ve müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik stratejiler geliştirilir.
Dijital Pazarlama:
-Sosyal Medya Yönetimi: Sosyal medya stratejileri geliştirilir ve uygulanır.
-İçerik Yönetimi: Değerli ve ilgi çekici içerikler üreterek müşteri bağlılığını artırılır.
-SEO ve SEM: Arama motoru optimizasyonu (SEO) ve arama motoru pazarlaması (SEM) ile online görünürlüğü artırılır.
Analiz ve Raporlama:
-Performans İzleme: Pazarlama kampanyaları ve stratejilerinin etkinliği izlenir.
-Raporlama: Elde edilen veriler analiz edilir ve stratejik kararlar almayı kolaylaştıran rapor formatları tasarlanır.
-ROI Analizi: Pazarlama harcamalarının yatırım getirisi (ROI) analizi yapılır.
Dijitalleştirme yönetimi, bir şirketin dijital teknolojileri kullanarak faaliyetlerini yeniden tasarlamasını ve modernize etmesini kapsamaktadır.
TETRUS Dijitalleştirme Yönetimi Danışmanlık Kapsamı;
Dijitalleşme Yönetimi Stratejik Planlaması: Uzun vadeli dijitalleşme stratejileri geliştirilerek ilgili stratejiye uygun hedef ve aksiyonlar belirlenir.
Süreç Analizi: Şirketin iş süreçleri analiz edilir. Süreç Tasarımı: Yapılan analizler sonucunda kuruluşun süreç akış şemaları, rol ve profiller oluşturularak akabinde süreç tasarımları geliştirilir.
Verimlilik Artırma-Otomasyon: İşletmenin iş süreçlerini optimize etmek ve maliyetleri azaltmak için dijital çözümler ile entegrasyon planı hazırlanır.
İzleme ve Değerlendirme: Stratejik plan kapsamında belirlenen performans göstergeleri üzerinden süreçlerin performansı izlenir ve değerlendirilir.
Başvur
Ekosistemimizdeki paydaşlarımız arasında stratejik eleştirmeler yaparak bir taraftan potansiyel taşıyan projelere fon sağlarken diğer taratan potansiyel yatırımcıların kaynaklarını daha etkin projelere yönlendirmelerini sağlıyoruz